Header Ads

Közlekedés covid-19 járvány idején MOL bubival. Avagy a műszakicikk eladó kerékpárral közlekedik.





A munkám miatt egész nap emberekkel kell foglalkozni és a járvány miatt igyekszem vigyázni magra és a szeretteimre. Ezért gondolkodtam azon, hogy lehetne a napi kontaktok számát még jobban lecsökkenteni és hogy kisebb legyen az esély, hogy megfertőződök. Valami alternatív megoldást kerestem a közlekedés szempontjából. Mert a keleti és a munkahelyem között gyalog 25 perc az út. Első gondoltam az volt, mi volna, ha vennék egy elektromos rollert, mert a MÁV-on nem kell külön jegyet venni, hogy szállíthassam. De amikor megnéztem az árakat, akkor azt tapasztaltam, hogy bőven 100 000 Ft fölött vannak sőt 200 000 Ft fölött is kaphatók rollerek. Ezért a pénzért már autót is vehet az ember és azzal akár egy bevásárlás is megvalósítható. (nyilván egy rosszabb állapotú autó lenne ez). A következő gondolatom egy normál roller volt. De annak az ára 40 000 Ft-tól indul. Ha vége lesz valaha a járványnak, akkor nem lenne kihasználva és kb 25 000 Ft és 35 000 Ft között lehetne valahol eladni használtan. Ezt is elvetettem és ekkor jött az ötlet mi volna ha megnézném a MOL bubit. A járvány miatt most egy hónapos bérlet 100 Ft és ha leadom a biciklit a következő gyűjtőponton 30 percen belül, akkor nem kell fizetni semmit. Ekkor már nem volt kérdés, hogy ki fogom próbálni a Mol bubit.

Még mielőtt belevágnál győződj meg arról, hogy milyen KRESZ szabályok vonatkoznak rád. Ebben a kerékpárosklub kiadványa segít neked.

Érdemes áttanulmányozni a MOL bubi használatát is.

Feltétlen tanulmányozd át a lehetséges útvonalakat, ahol minél nagyobb biztonsággal használhatod a kikölcsönzött kerékpárt. Ebben a mozgásvilág kerékpáros térképe illetve a kerékpárosklub oldalán összegyűjtött térképek segíthetnek neked.

Bejárhatod google street view segítségével a kiválasztott útvonalat.

Ami nagyon tetszett ez alatt az 1 hét alatt, hogy kerékpározás közben nem kell feltömörülni villamosra metróra. Nem kell a MOL bubi használatakor maszkot viselni. Én ezt a közlekedési formát nagyon élvezem és ad egy bizonyos fokú szabadságot számomra. 100 % ban nem tudom kizárni az életemből a tömegközlekedést, mert igénybe kell venni a BKV meg a MÁV szolgáltatását, de ennek ellenére nagyon tetszik.




Üzemeltető: Blogger.