Header Ads

AEE Lyfe Silver teszt, Szép full HD, darabos 4k


AEE Lyfe Silver teszt


Nagyon népszerűek napjainkban az akció kamerák. A piacon nagyon sokféle kamerát lehet kapni. Sajnos ezeknél a kameráknál az ár meghatározza a tudást illetve a képminőséget. A most bemutatásra kerülő AEE Lyfe Silver kamera egy jó ár érték arányú kamera, ami sok jó megoldást tartalmaz. 

Amit a gyártóról tudni érdemes:

Az AEE Shenzhen Yidian Aviation Technology Co., Ltd.-et 2012- ben hozták létre Az AEE Yidian Technology holding leányvállalata amelynek székhelye Futian kerületben (Shenzhen, Kína), intelligens gyártó vállalat, amely repülőgépekre, drón rendszerekre és csúcskategóriás intelligens optoelektronikai  termékekre koncentrál. A cég termékeit széles körben használják katonai, rendőrségi, ipari és polgári területeken, és elkötelezettek amellett, hogy biztonságos, hatékony és intelligens termékeket és megoldásokat biztosítsanak a felhasználók számára az egész világon.

Külső tekintetében a szokásos kis kocka kamerát kapunk. A csatlakozó nyílásokat egy kis műanyag ajtó védi a portól. De ennek megléte miatt nem lesz még kameránk vízálló, de a gyártó mellékel egy vízálló házat, aminek a segítségével 40 m-ig vízállóvá válik az eszközünk.

Található rajta még egy 1.8 colos érintő kijelző, aminek segítségével lehet navigálni a menüben. A tesztalanyunk alján sajnos nincsen 1/4 menet, aminek a segítségével selfie botra vagy tripodra lehetne rögzíteni, de a dobozban található tartozékokkal ez nem jelent problémát. Az akció kamera alján található az akkumulátor nyílása. A készüléket egy 1050 mah akkumulátor látja el energiával, ami körülbelül egy órás működést biztosít. AEE Lyfe Silver kamera elején illetve tetején is található kettő állapotjelző led, ami a készülék működéséről ad visszajelzést. Ezek a visszajelző led-ek adnak egy kis karaktert a kis kockánknak. 

Tartozékok tekintetében nem kapunk túl sok mindent, eddig az én igényeimnek tökéletesen megfelelt egyedül egy biciklis tartót kellet külön vásárolnom hozzá. 

AEE Lyfe Silver tartozékok



videózás  
A következő felbontásokat állíthatjuk be: 4k 10fps, 2.7k 15fps, 1440p 30fps, 1080p 60fps, 180p 30fps, 720p 120 fps, 480p 240 fps. A kamera rendelkezik videó stabilizátorral, de külső mikrofont nem tud fogadni. Ami a képstabilizátort illeti, nincs összehasonlítási alapom ezen a téren, hogy melyik akció kamerának jobb és melyiké rosszabb. De egy dolgot biztosan állítok, hogy az sjcam 4000 kamerájához képest felüdülés ennek a megléte. 







Sajnos a AEE Lyfe Silver-t nem lehet teljes értékű autós kameraként használni. Tartalmaz G-szenzoros mozgásérzékelőt és be lehet állítani, hogy a régi felvételeket felülírja, de autó mód funkcióval nem rendelkezik. Az auto mód azt takarja, hogy ha az akció kamera feszültséget kap az usb porton keresztül és a kikapcsolt állapotban levő kamera automatikusan bekapcsol. Nekem személy szerint az sjcam sj 4000 autós kamera funkciójának megoldása sokkal jobban tetszett. 

Fotózásnál lehetőség van 16MP, 12MP, 8MP felbontások beállítására. Nagy ötlet a gyártó részéről, hogy bluetooth kapcsolattal rendelkezik a kis kocka kameránk, emiatt lehetőség nyílik arra, hogy egy bluetooth távkioldóval vezéreld a fényképezőgép részét. Sajnos a videó felvétel elindítására nincs lehetőség távkioldó segítségével. (A csomag a távkioldót nem tartalmazza.)



Néhány minta felvétel 



AEE Lyfe Silver teszt fotó
AEE Lyfe Silver teszt fotó
AEE Lyfe Silver teszt fotó
AEE Lyfe Silver teszt fotó
AEE Lyfe Silver teszt fotó

Telefonos applikáció nyújthat segítséget abban, hogy beállítsd a videó a és fénykép készítés paramétereit. Elég sok mindent be lehet állítani, több lehetőség van mint egy sjcam sj 4000 alkalmazásában vannak. Az alkalmazásban lehetőség van zoomolásra is. Ami különösen tetszett a telefonos app-ban, hogy állítható a látószöge. 

AEE Lyfe Silver appAEE Lyfe Silver app






Tesztalanyunk nem rendelkezik webkamera funkcióval, mint az sjcam sj 4000-es, de rendelkezik slow motion móddal, aminek segítségével látványos videó lassításokat lehet felvenni egy leeső tárgyról vagy lehulló vízcseppekről. Ezért egy jó pont a gyártó felé.  Erről nem készítettem teszt felvételt. De a Timelapse funkcióról igen.




AEE Lyfe Silver  magyar nyelvű használati utasítás: 

Használati utasítás tekintetében egy elég rövidke leírást találunk a dobozban Aki tud angolul, azoknak az internetről letölthető angol verziót javaslom. 

AEE Lyfe Silver user manual
AEE Lyfe Silver user manual


AEE Lyfe Silver user manual


Összegzés a teszt végére. 
A kamera nagyon gyengén szerepel 4k felbontásban, de a 1080p 60fps felbontás szép videókat eredményez. Nem egy professzionális eszközről beszélünk, így felesleges  összehasonlítani egy GoPro-val vagy dji kamerával. Az AEE Lyfe Silver egy jó sjcam alternatívát kínál, amiben 21 - 22 ezer forintos árért kapsz egy minimális videó stabilizátort (EIS elektronikus kép stabilizátor) is ami felüdülés az sjcam sj4000 után, de nem biztosít olyan stabilitást videózás közben, mint a Samsung Galaxy S7 telefonom. De Samsung Galaxy S7 és AEE Lyfe Silver összehasonlítása megint nem ildomos, mert nem említhetőek egy lapon a két termék, akkor több értelme lenne egy GoPro és Samsung Galaxy S7 összehasonlításnak. De nyilván az utóbbi mérce sem lenne teljesen igazságos. Inkább mindenki vonja le saját maga a következtetéseket. Színhűség tekintetében megint nem szeretnék vitát indítani, mert minden gyártó kamerája másképp adja vissza a színeket. Ez inkább marketing része. Ez a jelenség a tv vásárláskor is megfigyelhető, hogy minden tv gyártó másképp akarja eladni magát, amikor egy áruházban 60 db tv közül választ az ember, mert ott mindenki azt nézi, hogy melyiknek van szebb színe a másikhoz képet, de senki nem azt vizsgálja, hogy melyiknek van valósághűbb színe.
Bizonyos esetekben szinte már szívesebben használom a Lyfe Silver-t mint az sj-t. De bizonyos körülmények között az sj-re esik a választás, mert elég sok magyar webáruház árul tartozékot hozzá, míg AEE  termékekhez csak külföldről lehet berendelni mondjuk egy vízálló házat vagy akkumulátort. 


A kamera specifikációja: 

Record in 4K/ 10fps Ultra HD Video Resolution
Take Vivid 16MP Photos: Burst, Single and Continuous
140° Wide Angle Lens with 4x Digital Zoom
Time Lapse and Slow Motion Video Functions
1.5 hrs of recording time with a 1050 mAh Li-on Battery
Records Brilliantly in Low Light
Variety of Mounting Options
Lightweight, Compact, Sleek Camera Body
Flush Fitting Lens
Built in 1.8” LCD Touch Screen

Video Recording:
4K/10fps
2.7K/15fps
1440P/30fps
1080P/60fps
720P/120fps
Pixels:16MP
Voltage: 3.7V / 1050mAh
Storage: External micro SD card up to 64GB (Class 10 Recommended)
Visual Angle: 140°
Aperture: f/2.7
Digital Zoom: 4x
Video Recording Format: MP4
Audio Recording Format: WAV
Photo Format: JPEG
Water Resistant: IP68
Water-Resistant Depth: 40 Meter (up to 120 ft)
Storage: Up to 64
Max Video Recording Time: Up to 3 hours
Max Audio Recording Time: Up to 5 hours

LCD:
TFT Display: 1.8” true color TFT (16:9)
LED Dot-Matrix Screen: 25mm x 16mm FSTN (lattice screen)

Shooting Modes:
Burst Shooting: 3, 6, 8 seconds
Time Lapse: 1, 2, 5, 10, 30 seconds
Auto Record: 5, 10, 20 seconds


Photo Resolution: 8MP, 12MP, 16MP
Capture Mode:
Fast Shot: 3p/s, 6p/s, 8p/s
Continuous Shooting: 0.5, 1, 2, 3, 4, 10, 20 seconds
Self Timer: 3, 5, 10 seconds

Package Includes:
AEE LYFE Silver S91B 4K Action Camera
Waterproof housing
Quick Release Frame
Quick Release Buckle
Flat & curved adhesive mounts
USB cable


Üzemeltető: Blogger.