Header Ads

Hogyan működik az fm traszmitter.

Az alábbi sorokban autós fm transzmitterek működését fogom bemutatni.


fm transmitter

Egy fm transzmitter képes felokosítani jelenlegi autó rádiónkat, akár még egy kazettás magnót is és nem kell több 10 000 ft-ot költeni az autós fejegység cseréjére.

fm transmitter bluetooth nélkül




Ezek olyan eszközök, amik az autórádióra sugározzák át a mobiltelefon vagy mp3 lejátszón lejátszott zenét. Ehhez a transmitteren be kell állítani egy frekvenciát és ugyanazt a frekvenciát be kell állítani az autórádiódon. Lényegében ez egy mini rádió adó, aminek a segítségével átsugározod a zenéket az autód rádiójára. Célszerű olyan frekvenciát beállítani, ahol nincs rádióadás, hogy ne legyen zavar az eszköz működés közben. 

Bluetooth átvitel. 
Az idők folyamán ezek az eszközök sokat fejlődtek. Rendelkeznek Bluetooth funkcióval, aminek a segítségével a telefonhívások kihangosíthatóvá válnak és a navigáció hangutasítása is hallható (amennyiben telefonról navigálunk). 

Telefon töltés sem probléma a manapság kereskedelmi forgalomba kapható eszközöknél. Rendelkeznek usb csatlakozóval, ami a telefon töltésének megvalósítására helyeztek el rajta.

Régebbi modellek nem rendelkeztek Bluetooth funkcióval, ezért a fent említett lehetőségeket nem lehetett használni, illetve a rajtuk található usb csak pendrive-ok lejátszására alkalmas, töltésre nem. Vásárlás előtt érdeklődj a szaküzlet eladójánál, melyik eszköz milyen funkciókkal rendelkezik és annak függvényében hozd meg a döntésed. Itt is örök érvényű állítás, hogy az ár tükrözni fogja a tudást.  
fm transmitter
(Labortápon az fm transzmitter.)


Ezeknek az eszközöknek egy hátránya van, hogy ha nagyobb távon autózik az ember, akkor elképzelhető, hogy az ország másik felén egy helyi rádió azon a frekvencián lesz megtalálható, mint amit előzőleg beállított az ember.  Ennek következtében az erősebb jel érvényesül majd és az a bizonyos rádió adó lesz hallható és nem a navigációnk vagy a telefonunkon lejátszott zene. Ezért fel kell készülni egy újabb szabad frekvencia keresésére. 

A fent említtet hibája ellenére hasznos útitárs lehet minden régebbi autórádióval rendelkező autóban. Vásárlás előtt  érdemes áttekinteni a webáruházak kínálatát vagy meglátogatni egy áruházat ahol az eladó segítségével lehetőség nyílik leendő útitársunk kiválasztására. 

Amennyiben érdekesnek találtad ezt a tartalmat segítséget nyújthatsz ismerőseidnek azzal ha megosztod ezt a bejegyzést. A közösségi platformok ikonjai a bejegyzés alján találhatók melynek segítségével barátaiddal és ismerőeiddel megoszthatod a tartalmam és ezzel segítheted a munkámat is. 

Üzemeltető: Blogger.