Header Ads

Akciókamerák két színes kijelzővel. Selfiez vlogolj az előlapi színes kijelző segítségével.

Egyre erősödik a piac az akciókamerák tekintetében. A gyártók egyre jobb fejlesztéseket dobnak piacra. A két színes kijelzővel rendelkező akciókamerák piacán a DJI Action Cam volt az első fecske, de időközben megjelent számos más gyártó hasonló termékekkel. Ezeket a termékeket tekintjük át egy kicsit. Az előlapon található színes kijelzőnek abban van szerepe, ha valaki selfiet vagy vlog videókat készít youtube-ra. 

GoPro HERO9 Black A gyártó által megszokott felső kategóriát képviseli, alkalmas professzionális használatra. Jól átgondolt tartozék kínálattal szólítja meg a vloggereket és youtube tartalom gyártókat. A GoPro kínálatában elérhető a média mod tartozékok. A média mod tartozékok skálája elég széles: külső mikrofont, egy nagyobb méretű kijelzőt vagy kamera lámpával modolhatjuk a legújabb GoPro-nkat. Ezek mellet az akciókamera képes 5K felvételek készítésére, ami 30fps-el történik. 


GoPro hero 9 media mod tartozékkal. forrás: GoPro.com

A középkategóriát a Rollei ActionCam 9S Plus és Rollei ActionCam 8S Plus képviseli; ahogy a youtube teszteket elnéztem, rendelkeznek képstabilizátorral, de külső mikrofont nem lehet rákötni, ezért professzionális tartalom gyártásra nem alkalmas, de kezdő youtubereknek, turistáknak mindenféleképpen ajánlott. Tartozék ellátottság megoldott és nem beszerezhetetlen dolog egy akkumulátor vagy vízálló ház. Ezeket hazai forrásból meg tudjuk tenni.

Rollei S9 forrás: rollei.com

Niceboy VEGA X Pro szintén egy két kijelzős akciókamera. Rendelkezik stabilizátor funkcióval és szélzaj csökkentés lehetőségével. Illetve bizonyos fokú vízállósággal kívánja meghódítani a vásárlókat. Tartozék ellátottság itt is megoldott, mert lehet kapni hozzá akkut és vízálló kamera házat. Ezt szintén a hazai webshopokból be tudjuk szerezni. Az akciókamera szintén a középkategóriában képviselteti magát. 


Niceboy VEGA X Pro forrás: niceboy.eu


Kíváncsian várom melyik cég jön még ki hasonló újdonsággal. 


Üzemeltető: Blogger.