Header Ads

sjcam 4000 mint teljes értékű autós kamera.

Sajnos manapság nagyon rossz a közlekedési morál az utakon. Sok megdöbbentő belső kamerás felvételt lehet látni a budapesti autósok youtube csatornáján. Ennek a romló közlekedési morál hatására nagyon sok ember vásárol autós kamerát. De ha rendelkezünk egy sjcam 4000-es sportkamerával akkor pár beállítás alkalmazásával egy teljes értékű autóskamerát tudunk varázsolni akciókameránkból.

A blog bejegyzésem hátralévő részében ezt fogom bemutatni.

A következő funkciókat kell bekapcsolnod:
  • Körkörös felvétel
  • Mozgásérzékelés
  • Dátumbélyegző
  • Autómód
  • Rendszám beállítás
Körkörös felvétel.
Ennél a beállításnál azt adod meg hogy hány percet rögzítsen a sportkamera. Ha mondjuk kiválasztod a 3 percet  akkor 3 perces videókat fog rögzíteni. Ahogy végzet egy 3 perces fájllal létrehoz egy újabb fájlt hoz létre és ismét készít a kamera egy 3 perces fájlt mindaddig amíg be nem telik a kártya. Ha betelt a kártya akkor sincs semmi gond mert a legrégebbi felvételeket fogja törölni. Lehetséges opciók
3, 5, 10 perc



Mozgás érzékelés.
Ha a kamera lencséje előtt mozgás történik automatikusan elindul a felvétel.

Dátumbélyegző:
Az elkészült felvétel bal alsó sarkában látható lesz a dátum és az óra.
Választható opciók: ki, be



Autómód:
Ha a kamera ki van kapcsolva és feszültséget érzékel a töltő csatlakozón  keresztül akkor automatikusan be fog kapcsolni és rögzíteni kezd.
Választható opciók: ki, be




Rendszám beállítás.
Ennél a menüpont alatt lehetőséged van az autód rendszámának beállítására. A menüpontba az ok gomb lenyomásával tudsz belépni. A rendszám beállítás ablakban a különböző részeken a mod gomb lenyomásával lehet lépkedni. A kívánt karaktereket pedig a kamera jobb oldalán található fel, le nyilakkal lehetséges beállítani ok gombbal lehet jóváhagyni.



Fenti lépések az sjcam sj4000-es modellre vonatkoznak. Ha más akciókamerád van akkor tájékozódjál a gyártó által mellékelt használati útmutatóban hogy az akciókamerádat tudod autós kameraként használni vagy sem illetve hogy kell beállítani autós módba.

Végezetül hatóság és baleset mentes közlekedés kívánok mindenkinek.


Üzemeltető: Blogger.