Header Ads

Egy android alkalmazás amivel megtalálhatod elveszett okosórád vagy okoskarkötőd.

elveszett okosóra


Ebben a bejegyzésben azt fogom bemutatni, hogy tudod megtalálni elveszett okosórádat vagy okoskarkötődet. Ahhoz, hogy ezt az alkalmazást használd, az eszközödnek (órádnak vagy karkötődnek bekapcsolva kell lenni.) Másik feltétel, hogy az elveszett okos eszközöd Bluetooth hatótávolságán belül kell, hogy legyél (ami 10 méter). Lényegében biztosan tudnod kell, hogy otthon vagy pl munkahelyeden tűnt el fitnesz órád. 


A bemutatásra kerülő app a Bluetooth jel erősségét fogja megjeleníteni. Ennek a megoldásnak a segítségével képes leszel megtalálni okos eszközöd. Az applikáció neve Find My Bluetooth Device. Android alá elérhető, IOS alatt nem tudom, hogy elérhető az alkalmazás, nem néztem utána, mivel én androidot használok. De nyilván megtalálható más hasonló alkalmazás IOS alatt is. 

Az alkalmazás elindítása után egy eszközkezelő gombot kapunk, aminek a lenyomása után elkezdi keresni a hatótávolságban található Bluetooth eszközöket. Ha az ezen a felületen található listában megtaláltad a saját eszközöd, rá kell nyomni az eszközöd nevére és kezdődhet a hideg meleg tűz, tűz játék. 

Find My Bluetooth Device

Find My Bluetooth Device


Az utóbbi mondat azért került bele ebbe a bejegyzésbe, mert egy-egy olyan grafikus felületet kapunk, ahol egy analóg mutatós műszer fogja mutatni a jelerősséget hideg meleg forró beosztással. A mutató alatt megtalálható még egy távolság kijelző is, ami azt mutatja meg, hogy milyen messze van az okos órád. A távolság mérő hozzávetőlegesen jól működik, de ne várja azt senki, hogy centiméter pontossággal mutassa, hogy hol hagytuk el a drága elveszettet. 

Find My Bluetooth Device

A keresési módszer tényleg a hideg meleg tűz tűz játékra épül. Azon a területen, ahol tudom, hogy elhagytam az okos eszközömet, elkezdek lassan elmozdulni valamilyen irányba és a mutató meg távolság kijelző változása alapján tudok következtetni az elvesztés helyére.

Ha már hot feliratnál jár az applikációban található mutató, érdemes a karkötőnk vagy óránk saját alkalmazásával megkerestetni. Ekkor már mindenféleképpen kell, hogy halljuk, hogy rezeg vagy csörög.

Nekem ezzel a módszerrel sikerült megtalálni a munkahelyemen elveszett Xiaomi Mi Band 3 órámat. Remélem sikerül másoknak is segíteni ezzel a bejegyzéssel. 

Üzemeltető: Blogger.