Header Ads

Selfie bot vásárlás előtt ezeket a szempontokat vedd figyelembe


Selfie bot


Kereskedelmi forgalomban elég sok fajta selfie bot kapható az egyszerűbbektől a profibb kivitelig. Mai blogbejegyzésben azt fogom bemutatni, hogy milyen típusok vannak. Ez az útmutató azok számára lesz hasznos, akik kicsit professzionálisabb eszközt keresnek vagy mostanság készülnek selfie botot vásárolni. 

A kiválasztáskor érdemes figyelembe venni, hogy milyen súlyú kamera helyezhető rá. Vannak olyan példányok is, amik egy kilós terhelést is elviselnek. Különbséget tehetünk olyan szempontból is, hogy a selfie botra ráhelyezhető "kamerát", hogy lehet kioldani (fényképezni). 

Selfie bot


Kioldás szempontjából lehet Bluetooth, ultrahangos vagy vezetékes. 

Bluetooth távkioldó: A használatához össze kell párosítani a telefonnal egy távkioldót és bluetooth-on keresztül lehet vezérelni a telefont vagy akciókamerát. Vannak olyan távkioldók, amiken helyet kap zoom gomb is vagy az elő és hátlapi kamera váltáshoz van rajta külön dedikált gomb.

Vezetékes selfie bot. 
Ennél a típusnál a selfie botból kilóg egy kábel, aminek végén egy 3.5 mm jack dugó található. Ezt a csatlakozót a telefon jack aljzatába kell bedugni. Működését tekintve a boton található egy gomb azzal lehet fényképezni. A jack csatlakozón keresztül vezérli majd a telefonunk hangerő gombját. Ahhoz, hogy fényképezni lehessen, be kell állítani a kamera beállítások között, hogy a hangerő gomb lenyomásakor a telefonunk kamerája exponáljon. A mai telefonoknál az a tendencia figyelhető meg, hogy a jack (fejhallgató csatlakozók) lekerülnek a telefonokról, ezért ezeket a változatokat nem kifejezetten ajánlom hosszabb távon. Inkább érdemes a Bluetooth távkioldóval rendelkező változatokat választani.

Ultrahangos távkioldó. 
A kis kioldó távirányító egy ultrahang jelet bocsát ki, amit a telefon észlel és ennek hatására elkészíti a képet. A működéséhez saját alkalmazását kell telepíteni a telefonra.

Tartozékok szempontjából is érdemes megnézni, hogy milyen tartozékok járnak a kiszemelt termékhez. Kapható olyan kivitelben is selfie bot, amiről a telefon tartó letekerhető róla. A telefon tartó alatt egy 1/4 es menettel ellátott csavar található, amire fel lehet helyezni egy kompakt gépet vagy sport kamerát. Egyes modelleken sajnos fix a rá helyezett tartó nem ad nekünk nagy szabadságot az eszközök variációjának tekintetében. 
Selfie bot tartozékok

Vannak olyan eszközök, amelyek alján egy 1/4-es fotó menet kapott helyet olyan célzattal, hogy tripodra lehessen csatlakoztatni, de bizonyos selfie botokhoz alapból jár az állvány. 

Selfie bot 1/4 menettel


Amennyiben hasznosnak találtad a blog bejegyzésem, oszd meg ismerőseiddel, ezzel nekik is segítséget tudsz nyújtani, ha termék vásárlás előtt állnak.  

Üzemeltető: Blogger.