Header Ads

Maszk viselés az üzletekben és néhány gondolat ezzel kapcsolatban.



Sajnos aktuális téma amivel foglalkozni fogok. A téma nem más, mint a vírushelyzet miatti maszk viselés. 
A  168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a védelmi intézkedésekről 2. § 2 bekezdése kimondja, hogy:

Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a  szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni. 

Ez az egy mondat pontosan leír mindent. Mikor és hogy kell viselni a maszkot.

Mi eladók lennénk a legboldogabbak, hogy ha nem kellene munka közben maszkot viselni. 10 - 11 órát viseljük a maszkot. Ebben az időben az én esetemben benne van az utazási idő is. Munkánk során nem kevés kilométert teszünk meg egy kereskedelmi egységen belül. Adott esetben anyagmozgatást végzünk mindezt úgy, hogy figyelembe vesszük az anyagmozgatással kapcsolatos munkavédelmi szabályokat is. A maszk viselésével óvjuk saját kollégáink és a kedves vásárlók egészségét. Kérek mindenkit, hogy vigyázzon a mi egészségünkre is.

Ezek a sorok azzal a célzattal íródnak, hogy ne lazuljon a maszk viselési fegyelem. Értem én, hogy nyár van meleg van, nehéz lélegezni benne. De ha betartjuk a szabályokat, azzal megőrizzük a jelenleg elért könnyítéseket. 

Sajnos a veszély nem múlt el. Ahogy Dr Szlávik János fogalmazott: "még az első hullám sem ért véget."

Kérek mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, mert csak csatát nyertünk a háborút még nem nyertük meg.

Remélem nem untattam senkit a fenti sorokkal és ha egyet értesz a fenti gondolatokkal, támogasd egy megosztással ezt a bejegyzésemet. Ezek a leírt dolgok sajnos része az életünknek és a kereskedelemnek is.

Üzemeltető: Blogger.